Åda G&CC

Mitt under den första sommarmånaden kommer årets första officiella inlägg. Vad har hänt? Har han legat av sig? Nja, det har varit fullt upp på alla sätt och vis. Det gjorde inte saken bättre att WordPress har uppdaterats under det senaste halvåret. Inför varje säsong har mina minimala IT-kunskaper legat i träda under vintern. Jag tar fram dom, putsar och fejar lite, sen brukar jag vara igång. Den här gången fick jag i princip lära om mig på nytt. Jag är inte ett stort fan av att lära mig nya datakunskaper. ”We hates it”, som Gollum skulle ha sagt.

Men nu jävlar! 

I och med denna försening blir det naturligtvis inget ”snart är det dags, ladda!” brandtal. Istället går vi rakt på sak:

DEN FÖRSTA DELTÄVLINGEN 2019 ÄR I HISTORIEBÖCKERNA!

Kampen mellan gott och ont ( insert ärkefiendens name here:…………….. ) stod på Åda G&CC´s slätter. Trots illavarslande prognoser som utlovade piskande regn, meteorskurar, svaga glimtar av djungelbränna samt höjda bensinpriser, klarade vi oss galant. Banan i sig levde upp till en presentabel standard, möjligtvis var greenerna lite halvknackiga. Å andra sidan puttade jag som en påse morötter hela dagen. Jag drar fram ett gammalt citat från klassikern Yrrol:

En man kommer in i en butik och provar hattar. Efter en osedvanligt lång stund kliver han fram till expediten och uttalar den odödliga frasen:

” Jag tar den här. Det är ansiktet som är åt helvete ”

Ungefär så kändes min puttning.

Skämt åsido var det en jämn omgång, åtminstone till en början. Efter att halva rundan var spelad, befann sig nästan halva startfältet inom några slag ifrån ledningen. Det var tight ända fram till sista tee då Andreas Höglund och Johan *the beast* Enehage till syvende och sist gjorde upp om årets första seger. Till allas förvåning tog Andreas Höglund hem sin allra första seger med 74 slag netto! Välförtjänt! Dock har Gubbgolfens™ dopingkommision anat ugglor i mossen. Utredning pågår.

Nytt för i år är att farbror Johan inte längre på egen hand, styr denna skuta över dom sju haven. Fredrik Naeslund och Tom Bredenberg står för assistansen, mycket uppskattat! Nästa deltävling presenteras med andra ord inte av moi, utan av mr Fredrik ” icke att förväxlas med någon annan på denna planet ” Naeslund! Och skutan seglar till

WAXHOLMS GK!

Denna bana har jag länge velat spela. Under dom senaste, ungefärliga fem åren har dess skick varierat ganska kraftigt enligt hörsägen, så pass att det var halv greenfee under en hel säsong. Det var då och nu är nu! Nu ska banan tydligen vara i el mucho grandioso el skicko perfecto, ett känt uttryck från den underbart charmiga byn Calella de Palafrugell i Girona, Spanien.

Ännu bättre är att Alf Sundman bjuder in till samkväm efteråt! På menyn står helgrillat viltsvin, ambrosia, avec i form av 1000-årig punsch! Som tilltugg finns äkta innanlårs-rullade kubanska cigarrer. 

Han är allt bra sjysst den därninga Alf. Mysigt.

Samtliga tider, grupper inför bataljen på Waxholm GK presenteras i samband med vår alldeles egen WhatsApp-chat och vår fd finansminister Anders Borg.

Auf Wiedersehen och glad midsommar på er! Väl mött den 29:e juni.

/ Spelledningen