Halvvägs till Linköping

Tro det eller, nu när resultaten från Haninge GK står inristade i historieböckerna, är vi redan halvvägs till finalen i Linköping! Golfsäsongen kommer och går likt dålig flatulens, innehållandes noter av algblomning och stänk av sur fot. När smogen har lagt sig och omgivningen återgått till dess naturliga habitat, finns det tid för reflektion och resonemang. Ur en generaliserande, passiv synvinkel bör följande fråga ställas:

– Vad i helvete pratar han om?

Detta mina vänner, är högst oklart. Låt oss istället summera Haninge GK.

Jag kan bara anta att dom flesta av er numera har semester och till viss del förbannar det för tillfället, minst sagt, ostabila vädret. Det finns ju ingenting som en riktig svensk sommar! Alltså, schizofren väderlek. Oavsett hur vädret ter sig framöver lyckades vi pricka in en av årets hittills varmaste dagar när Gubbgolfen™ gästade Haninge GK! Svetten låg som en riktigt go hinna över hela kroppen. Hade vi haft tequila med oss hade salt känts överflödigt, vi kunde helt enkelt ha slickat på varandra.

 Vad som utmärker denna deltävling är att för första gången någonsin slutade dom tre, för dagen, mest framgångsrika deltagarna på röda siffror! Trots detta, för att citera den gamla klassikern Highlander: ” there can be only one ”, lyckades en av oss tämja banan liiiite bättre än resten!

 Johan Enehage stod för dagens prestation och levererade ett styrkebesked i form av ett resultat på 67 slag netto, ett resultat som tangerar det sex år gamla rekordet från Drottningholms GK, presenterat av Tonnie Hodell. 

 På andra och tredje plats i deltävlingen kom två stycken Andreas. Den ena heter Danielsson och den andra Höglund! Dom hamnade totalt fyra ( 71 slag netto ) respektive fem ( 72 slag netto ) slag efter vinnaren. Mycket bra spelat boys! 

 Av dessa två Andreas var det dock en av dom som utmärkte sig lite extra denna dag. Andreas Höglund är numera ensam innehavare av det lägsta noterade bruttoresultatet i tävlingens historia med sina 83 slag! En applåd!

 Extra kul är att Mattias Eriksson lyckades komma loss från sina åtaganden och ställa upp i årets tävling! En riktig joker som aldrig kan räknas bort. Gästspelade gjorde även en annan gammal trotjänare, Börje Eriksson!

 Moving on.

 Vid det här laget är det numera klappat och klart gällande nästkommande deltävling på Sigtuna GK. Via ett insidertips har Jan Söderman fått veta att denna anläggning levererar ordentligt! Vi kan därför rakt av skylla alla blivande tillkortakommanden, lördagen den 25:e juli, på honom!

 

 

Sigtuna GK

10:34

Robert Witterdal, Andreas Danielsson, Fredrik Naeslund

10:42

Andreas Höglund, Johan Enehage, Jimmie Kreuzahler

10:51

Marcus Pettersson, Benny Arvidsson, Börje Eriksson, Björn Westman

11:00

Niclas Hellsing, Jan Söderman, Mattias Eriksson, Alf Sundman

 

Innan jag signar ut finns det två saker jag behöver dryfta med er! Det första gäller GameBook, som numera tar betalt för den funktion som gör det möjligt att sammankoppla allt som försiggår ute på banan. Det finns sätt att komma runt det, men det kommer inte att hålla i all evighet. Jag uppmanar därmed såklart fortfarande alla som kan att ladda hem appen, bekanta eder en smula med den, så att vi även fortsättningsvis kan använda oss av denna funktion. I min egen mening skulle inte tävlingen vara sig lik utan den.

 Förutom detta vill jag att allihopa redan nu, börjar ta sig en funderare över HUR ni önskar delta under finalhelgen i Linköping! Vad jag behöver veta är hur många som har tänkt att åka sydväst redan på torsdagen för att spela Vesterby GK. Denna runda är helt valfri och ingår inte på något sätt i tävlingen. I dagsläget är allihopa inbokade på tre dagars spel och övernattning hos Elite, eventuella ändringar kan göras kostnadsfritt senast två veckor innan. Då jag behöver lite extra tid på mig sätter jag en treveckors-gräns. Detta innebär att jag måste ha svar från samtliga, senast den 14:E AUGUSTI! Önskar någon av er att dela rum med en specifik person eller ha ett eget rum, let me know.

Över änd ut.