Strängnäs GK

– Kände ni av det där? sa en dum jävel.

– Vad menar du? frågade en ännu dummare jävel.

– Det kändes som att hela världen plötsligt stod still. Sadomasochister slutade slå, någon lyckades vika ihop ett dra-på-lakan från Ikea samt att en smörgås tappades utan att landa med påläggssidan nedåt. – Typ så, svarade den dumma jäveln på den ännu dummare jävelns fråga.

– Ja tamigfan. Dra mig i arslet och måla mig blå, det måste ha varit premiär för

GUBBGOLFEN™.

Ja det har det fanimig varit!!

Vi är igång! För första gången på över åtta månader samlades detta glada gäng för att göra upp om titeln ” vem är minst sämst bland en relativt medioker skara av amatörgolfare ”! Ny tid, ny strid och striden tog plats på Strängnäs GK, en bana av blandningen skogs- och parkkaraktär. Det räcker visserligen för min egna del att det blott finnes ett stackars ungträd planterat för att jag ska landa antingen i, ovan eller under det. Rena rama jävla urskogen med andra ord, för det fanns bannemig mer än ett träd. Jag vet för jag besökte en hel del av dom…

 Den större delen av startfältet lyckades dock med bravur navigera runt dom flesta av träden och satte ribban högt efter dom första nio hålen! Det kryllade av röda siffror på ledartavlan och vi andra var inte långt efter. Dock tog banan ut sin rätt på oss och så gott som alla hade problem i slutet, enligt scorekorten började problemen att hopa sig kring hål 14. I slutändan fanns det inga röda siffror kvar på ledartavlan men topp 3 noterade skapliga resultat! I sedvanlig ordning ( ja, jag får skriva det för att jag bestämmer ) hade farbror Enehage avgörandet i egna händer inför det allra sista hålet då Niclas Hellsing ledde deltävlingen i klubbhuset med 73 slag netto.

 Med en rykande färsk birdie med sig i bagaget från det förra hålet slet farbror Enehage fram sin hybrid, den mest avskydda klubban i hela hans arsenal. Han klev upp på tee, tänkte lite för sig själv att ” ett enkelt skapligt rakt slag nu så tar jag hem den här jäveln ”. Full av självförtroende slog han helt åt helvete. In i ett träd. Detta träd besökte han sedan ytterligare två gånger innan han såg kortklippt gräs. Till slut noterades en snöplig sjua, en sjua som sved lite extra då herr Hellsing tydligen duffade sitt inspel för att sedan sänka sin chip för par. Ödet utnämnde ännu en gång Johan Enehage till tävlingens meste målsumpare. I samma andetag visade Niclas Hellsing sin totala dominans när det kommer till att vinna deltävlingar! Detta var hans åttonde seger och ett monumentalt jävla grattis är på sin plats!

Kul att du vann, som straff ska jag göra fula jobb åt dig i en hel vecka. Verkligen jättefula.

Moving forward!

Nästa deltävling är inte långt borta när denna skrift publiceras. Härnäst ska det grävas sand, hacka gräs och huggas träd på Haninge GK! Det blir som bekant allt svårare att hitta banor denna anrika tävling ännu inte har besökt. Efter en djupdykning i arkiven blir Haninge GK den 42:a banan i ordningen Vi besöker! Mäktigt. 

 För allas vetskap har det skett vissa snabba ändringar i årets upplägg. Hans Wendelstig meddelade ett sent avhopp då han väntar föl. Vi skickar honom våra lyckönskningar och hoppas att han snart är på fötter igen och kan återgå till sina vardagliga rutiner! Det verkar även som att Björn Westman trots allt kan delta fullt ut i år då covid-motherfucking-19 ställde in det bröllop han skulle gå på samtidigt som finalen skulle avgöras. Kul! Alltså inte att bröllopet ställdes in utan att han kan vara med. Såklart… Tävlingens nyaste tillskott, Jimmie Kreuzahler, peggar även upp i sin allra första deltävling! Låt oss alla välkomna honom med is i blick och hårda handslag. Just det, en ska ju inte ta på okända människor i dessa tider. Kanon, då sker utfrysningen per automatik ju. 

DESSUTOM

gäller inte längre dom starttider alla har fått till nästa deltävling. Det har uppstått några komplikationer vilket innebär följande:

 

Startfält Haninge GK, lördagen den 27:e juni

8:20

Andreas Höglund, Robert Witterdal, Björn Westman

8:30

Benny Arvidsson, Jan Söderman, Alf Sundman

8:40

Johan Enehage, Fredrik Naeslund +1

8:50

Andreas Danielsson, Jimmie Kreuzahler, Marcus Pettersson, Niclas Hellsing

 

Även fast dessa ändrade tider inte nämnvärt påverkar lördagens spel, lägg det ändå på minnet. En extra shout-out går till Andreas Danielsson som inte är kapabel att lägga en enda detalj som rör denna tävling i vare sig lill- eller storhjärnan. Så jävla o-bror av dig, bror.

 Jag rundar av med väderrapporten. Det soliga, fina vädret förväntas fortsätta. Detta påstående kan knappast ifrågasättas då Sveriges ledande journalister på den fantastiska kvällstidningen Aftonröven dammade av den gamla slogan ” NU KOMMER RYSSVÄRMEN ”. Kan ingen på redaktionen bara stänga av den där jävla löpsedelgeneratorn och kasta ut den genom fönstret, tätt följda av sig själva? Nedan följer ett axplock av löpsedlar som lika gärna kunde ha levererats av Aftonröven:

Min personliga favorit är löpsedeln längst ned till höger. God spis allesammans